Gabbi Lopez (UK)Gabbi Lopez započal svou DJskou kariéru v roce 1995 v Portugalsku, kde po jisté době získává rezidentní noc v techno klubu X-tema a hrává ve známých klubech Rocks a Enseada. Současně s tím pracuje na vlastní rádio show. Roku 1998 se rozhoduje pro změnu a odjíždí do Londýna, studovat obor hudební produkce a zároveň pronikat do prostředí opravdových house parties i ilegálních squat parties.
Zanedlouho na to získává první rezidentury a o víkendech pracuje ve vinyl shopu Prime records. Díky této práci ještě více rozšiřuje své hudební obzory a navazuje kontakty, s jejichž pomocí se po čase dostává až do slavných Tony’s After Hours na Kings Cross i do mnoha dalších klubů po celém Londýně.
Díky obrovské píli, vypracovává svoji techniku na takovou úroveň, že se stává rezidentem party Frequency, kde hraje po boku mnoha významných britských DJs.
V roce 2003 se Gabbi opět stěhuje - tentokrát na Brick Lane (vychodni "underground" centrum Londyna), kde společně s Altinem Fernandesem zakládají booking Brickbeat. Toto uskupení zastřešuje DJe, VJe a promotéry z oblasti východního Londýna. Společně se ujímají rezidentury v klubu Café 1001, kde jejich parties přetváří prostor na jeden z nejrušnějších v okolí, navíc Mixmagem byly označovány za dvanáctihodinové maratony nejčistější house a techno music.
Během své dlouhé kariéry hrál Gabbi Lopez po boku DJs jako jsou Jimpster, Derrick May, Joey Beltram, Francois K, Terry Francis, Felix da Housecat, Eddie Richards, Dave Angel ,Metro Area, Ed Davenport, Oliver Ho, Luke Solomon, Justin Hartus a mnoha dalších. Procestoval nejvyhlášenější kluby, mezi něž patří Pacha, Ministry of Sound, The Edge, The Key, Egg, AKA, 93 Feet East, Public Life, 54, Neighbourhood, Subterrania, SE1 a své sety odehrál v Portugalsku, Itálii, Polsku, Německu, Španělsku, Francii a Česku. Jeho styl je směsicí techna, minimalu a deep house. Gabbiho dlouhé a dynamické sety jej proslavily po celém Londýně.
V roce 2008 vydává pod hlavičkou labelu Wavetec svůj první vinyl s názvem "Tales From The Sleepless Men EP" a rok na to další "Mess-Age From The Black Forest EP", ovšem již na labelu Archipel. V roce 2009 s Ricem Casazzou a Altinem zakládají vlastní label, nesoucí název Release Sustain, na němž doposud vyšla více než desítka releasů, z nichž některé dokonce zabodovaly v žebříčcích Beatportu. Nejnovější kompilace "Deepest London vol. 2" spatří světlo světa 6. kvetna 2011.
Gabbi Lopez miluje hudbu a věnuje ji všechen svůj čas, ať už jako DJ, nebo jako producent či majitel klubu, poblíž Old Street.

Odkazy:
  • http://www.releasesustain.com/
  • http://soundcloud.com/gabbi

  • Altino aka Kid AM (UK)Milovník elektronické hudby Altino Fernandes pochází z Portugalska, z kterého se přestěhoval na sklonku milénia do Londýna, kde mu jeho osud namíchal opravdu zajímavé karty životní dráhy.
    Jeho vztah k muzice započal jako bubeník samouk a posluchač žánrů přesahujících rock, jazz a klasickou hudbu. První kontakt s gramofony navázal jako teenager a od té doby jej všude provázejí. Jeho personální život byl již od počátku směřován k nočním klubům a parties, pro které pracoval už v Portugalsku. Vybrán neznámymi silami (říkejme tomu osud), první den pobytu v Londýně se ocitl před Cafe 1001, kde od té doby pracoval a od roku 2003 začal vystupovat jako dj Kid AM. V roce 2004 zakládá s Gabbi Lopezem booking Brickbeat a rozjíždí první residence v Cafe 1001 a na mnoha dalších místech ve východním Londýně. Bezpochyby nejúspěšnější party se stává While Iron Melts, kdy jako první získává licenci v Café 1001 pro celou noc (tímto se Londýnský clubbing liší od českého, jelikož každá párty má svoji licenci na určité hodiny) navíc se dostává do širokého podvědomí díky magazínu Mixmag, který ji hodnotí jako jednu z nejkvalitnějších nocí na východě, především pro citlivý výběr účinkujících a charakteristický sound. Od té doby Altino hraje po místech jako Ministry of Sound, Egg, Aka, Neighbourhood, Pacha, 93 Feet East, Unit 7, Public Life, Bar 54, Rhythm Factory, Aquarium, The End dále ve městech Porto, Lisabon, Krakow, Zakopane, Madrid, vedle jmen jako Derrick May, Joey Beltram, DJ Rolando, Hipp-e, Hardfloor, Dave Angel, Vince Watson, Tigerskin, D'jultz, Brett Johnson, Oliver Ho, Glimpse, Peace Division, Okain, Luke Solumon, Rui Da Silva, Eddie "Evil" Richards, Mark Henning a další ...
    V roce 2009 zakládá společně s nestorem Gabbi Lopezem a Ricem Casazzou label Release Sustain, který se stává celosvětovou platformou pro jejich produkci. Roku 2010 opouští Café 1001 s touhou po vlastním klubu. Jeho přání se mu plní díky místu Russian Bar. Za rok působení vybudovali společně s dalšími členy labelu a bookingu velmi kvalitní zázemí pro každodenní parties za rytmu house a techna, vyšperkovanými djs z celého světa.
    Za 10 let působení v Londýně výčet parties dosahuje astronomického čísla 1500 nocí, z kterých převážnou většinu organizoval společně s Brickbeat bookingem.

    Odkazy:
  • http://www.releasesustain.com/
  • http://soundcloud.com/brickbeat-london/altino-aka-kid-am-while-the

  • Alex Vieira (UK)Alex se poprvé postavil za gramofony ve svých 14 letech a od té doby jej neopustila touha po objevování a experimentování s žánry jako techno, electronica, klasickými Latinsko-Americkými rytmy Salsy a orchester Bossa Nova, Kisomba, Rumba a dalšími.
    Je znám po mnoha koutech světa, své vinyly roztáčel v Brazílii, Costa Rice, téměř po celé Evropě a mimo jiné i v Londýnském Fabricu. Velké podpory se mu dostává od labelu Kismet recordings, kde působí již pěknou řádku let a úzce zde spolupracuje s djem, producentem a vlastníkem labelu v jedné osobě Ruiem da Silvou.
    Téměř každý víkend jej můžete zastihnout na mnoha místech východního Londýna, podporujících rozkvět tamní hudební scény, a to jak v roli dje, tak i promotéra různorodých nocí, sahajících od disca až po warehouse parties.
    Jeho producentské počiny putují buď do šuplíku, nebo pouze k nejužšímu kruhu lidí, čímž zcela naplňuje svá slova: "Chci svou muziku jen pro sebe a své publikum!"

    Odkazy:
  • http://soundcloud.com/alex-vieira
  • http://www.facebook.com/pages/ALEX-VIEIRA/95064246032

  • Michal Breeth (SK)Existuje poměrně mnoho způsobů, jak se lidé dostanou k hudbě. V první polovině 90-tých let se o ni začal zajímat i DJ Breeth a hned od počátku inklinoval hlavně k té elektronické. Zájem o její široké spektrum mu zůstal dodnes, přesto však svoji vášeň zaměřil jedním směrem.
    Slovenská elektronická scéna, dostávající své reálné obrysy v závěru předcházejícího milénia, dávala mnohým možnost vstoupit do jejích vod - své šance se tenkrát chytil i DJ Breeth. Klubová rezidentura, dnes již legendární noci Doubledecker, mu dala jedinečnou možnost nabídnout to, co má rád. Bylo to především techno plné drivu, podbitých basů a nástupů, které přiváděly publikum do extáze. Obliba u obecenstva na sebe nenechala dlouho čekat. Výzva spojená s odchodem na australský kontinent se nakonec ukázala jako osudová, a to nejen co se týče „vybroušení“ světového jazyka, ale také hudby! Toto vše, po návratu zúročuje nejen jako DJ, ale také jako průvodce nejedné DJské hvězdy, přicházející na Slovensko.
    V tomto okamžiku dostává jedinečnou možnost moderovat několika hodinovou taneční show na celostátně přenášeném Radiu_FM. Soustavná práce na tomto projektu, ale i hosté, jako např. Gabriel & Dresden, Luke Fair, Silicone Soul, Andy Moor, Jimmy Van M, Hippe-E, Funk´Dvoid, Filterheadz a další jiní, mu otevírají cestu jiným hudebním směrem - hlavně k progressive house, jehož krásu, i díky času a své vášni, objevuje postupně.
    Fúzi drivu a energie, která je mu vlastní i díky technu, kombinuje s melodií house a přenáší na publikum od poloviny roku 2006, což znamná úspěch na těch nejvyprofilovanějších slovenských eventech. Zanedlouho se ocitá nejen na slovenských stageích, ale také v Maďarsku, České republike nebo ve Španělsku, kde mimo mnohých jiných dělal společnost pánům jako Paul van Dyk, Benny Benassi, Matthew Dekay, Anthony Pappa, Marco V nebo Tarkan.

    Odkazy:
  • http://www.myspace.com/michal.breeth
  • http://www.idj.cz/breeth/

  • Pixie (CZ)
    Pixie (CZ)Představitel pražského drumandbassového soundsystemu T2b, se za gramofony postavil poprvé před 10ti lety. Techno, kterému se věnoval zpočátku, vystřídaly velmi rychle zlomené beaty - první drumandbassové vinyly měl Pixie ve své sbírce již v roce 2002. V té době se setkal s DJem Washem a členy nově založeného soundsystemu T2B. Společně s nimi vytvořil z této, tehdy neznámé, crew jeden z nejznámějších a nejžádanějších domácích drumandbassových soundů (dnes je členem také další z předních domácích dnb osobností, DJ Suki). T2B pořádají hudební akce po celé republice a mají své pravidelné party také v Praze. Nejznámější z nich, Jungle dnb session pořádaná v klubu Cross, patří již několik let k nejoblíbenějším pražským dnb nocím.
    Pro Pixieho jsou typické přesné, rychlé a nápadité mixy, pro které má velký respekt nejen u publika, ale také u mnoha ostatních DJs na dnb scéně. Z jeho vystoupeních je cítit velká energie, jeho sety mají spád a jsou nabité tanečními peckami, které nechají jen málokterého návštěvníka party v klidu. Není proto divu, že byl právě on zvolen v anketě Czech Drumandbass Awards nejlepším DJem roku 2007, 2008 a 2009.
    Mezi pilíře dnb stylů, které od něj můžete slyšet, patří zejména jump-up a techstep, velmi rád však prokládá své sety také raggajunglovými tracky. Nezaměřuje se však jen na ně, Pixie se snaží mít ve svém DJ bagu vše, co má zajímavý nápad a myšlenku. A hlavně – u čeho se lidi budou bavit!
    Drumandbass ovšem není jediná Pixieho parketa, již delší dobu s sebou na některé akce bere také breakbeatové desky a nevyhýbá se ani dubstepu. V současné době začíná trávit čas také v nově zkonstruovaném studiu – v nejbližší době se tedy můžeme těšit na zlámaniny z Pixieho vlastní dílny.

    Odkazy:
  • http://www.myspace.com/pixiet2b
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=55166521455

  • Orbith vs. Jerry (CZ)
    Orbith vs. Jerry (CZ) Orbith - své djské začátky si odbyl v brněnském klubu Fan Favorit, kde od roku 1996 začal pravidelně hrávat každou středu a pátek, a to až do roku 1998. Jeho popularita rychle rostla, Orbith se stal jedním z nejoblíbenějších djů v Brně a za krátkou dobu se začal objevovat na velkých akcích jako Orion Hall či Citadela. V roce 2000 získal nového manažera a netrvalo dlouho a Orbith se postupně dostal do Prahy a potažmo do celých Čech.
    V roce 2001 Orbith získal titul Objev roku a o 2 roky později se stal vítězem v prestižní anketě Dance Awards. Od té doby pravidelně vystupuje po celé ČR, a to jak v klubech, tak na velkých akcích (např. Summer of Love, Electric Kingdom Czech, Cocoon clubbing world tour Czech) a kromě toho se postupně dostává i do zahraničí (Mayday Hungary, M25 Poland, Nemo club Belarus). Od roku 2003 do roku 2007 se stal rezidentem akcí Elektra v pražské Roxy, ke které později přibyla i brněnská edice.
    První krok k tvorbě vlastní hudby učinil v roce 2001 – na kompilaci Elektronik Basslines mu vyšel jeho první track „Fussganger“. O rok později vydal na českém labelu Licker „Fussganger rmx“ a následoval singl „No Money No Love“ v roce 2005 (sampler Summer of Love s Alter Ego, Elektrochemie LK, Richie Hawtin). Jeho zatím posledním producentským počinem je EP Phantom – deska, kterou společně s Michalem Poliakem vydává na labelu Qrime Records.
    Orbithovo zaměření na djing ho vynáší do čelních pozic české taneční scény, nepřetržitě hraje po klubech a pracuje na nových deskách. O tomto činorodém umělci jistě v budoucnu ještě hodně uslyšíme …

    Odkazy:
  • http://www.djorbith.com/
  • http://www.idj.cz/orbith/

  • Jerry - spolupořadatel party Apokalypsa Radek Gehringer alias DJ Jerry působí na taneční scéně od roku 1991. V této době se věnoval zejména hudebním stylům oldskool rave a house, ze kterých ale později přešel na tvrdší styl, tedy techno. Právě techno se později pro Jerryho stává jeho hlavním stylovým zaměřením.
    Od roku 1993 se Jerry stává rezidentem akcí pořádaných v brněnském Bobycentru, které v té době patřilo k jedněm z největších kulturních center v Evropě vůbec. Získává exkluzivní nabídku zajišťovat produkci akcím, které se v Bobycentru pořádají. O rok později pak Jerry začíná, právě díky působení v Bobycentru, s realizací vlastních akcí – je jedním z prvních, kdo pořádá party s takovými jmény, jako jsou Paul Van Dyk, Marusha, Christopher Just, nebo Nick Varen.
    Díky získaným zkušenostem se tak Jerry stává zakládajícím členem velké indoor party konané právě v prostorách Bobycentra – Apokalypsy. Tato party se během uplynulých let stala nejznámější akcí tohoto druhu a těší se stále větší oblibě, a to nejen u nás, ale své uznání si získává i v zahraničí. Apokalypsa si také buduje stále lepší jméno nejen mezi lidmi, kteří ji navštěvují, ale také v zahraničních bookingových agenturách, médiích a vydavatelstvích. Jerry se tak stává jednou z hlavních postav Apokalypsy a samozřejmě i jejím rezidentním DJem.
    Na klubové scéně zaznamenává DJ Jerry velký úspěch, a to nejen na své stálé rezidentní noci v brněnském Perpetuu, ale i v celé řadě dalších klubů po celé ČR. Jeho jméno se objevuje v line-upech všech významných akcí, Radek hraje po boku takových jmen, jako jsou DJ Rush, Dave Clarke, Chris Liebing, Monika Kruse, Umek, Marco Carola, James Ruskin, Sven Wittekind, Ben Sims a celé řady dalších… Na přelomu roku 2006 Radka oslovuje bookingová agentura Kne’Deep Czech Management (česká subagentura Kne’Deep Berlin) a nabízí mu exkluzivní zastupování.

    Odkazy:
  • http://www.djjerry.cz/
  • http://www.idj.cz/jerry/

  • Katcha (CZ)
    Katcha (CZ)Jedna z předních osobností českého drum´n´bassu, své mixážní umění piluje již mnoho let. Pravidelně hraje na prestižních klubových parties, stejně tak jako obřích tanečních festivalech.
    Dlouhý je i seznam zahraničních drum´n´bassových djs, po jejichž boku Katcha také vystupovala. Namátkou: Grooverider, Roni Size, Dillinja, Lemon D, Ed Rush, Andy C, High Contrast, J.Majik, Simon Bassline Smith, Jumping Jack Frost, Shy FX, Aquasky, London Electricity, Teebee, Bad Company a další.
    V roce 2006 absolvovala jedenáctidenní djský workshop v čínském Pekingu. Hrala na Slovensku, Polsku, Německu, Holandsku, Švýcarsku, Francii, Izraeli, Itálii a v Číně.

    Odkazy:
  • http://www.katcha.info/
  • http://www.myspace.com/katchadj

  • Dry-rot (CZ)
    Dry-rot (CZ)Do tajů drumandbassu byl zasvěcen kolem r. 2001 Lamatem z úspěšného českého projektu Morebeat. Zlomovým se stal r. 2005, kdy si z US přivezl kompletní dj techniku a rovněž se v tomto roce dal dohromady s Afghanem, kterým byl infiltrován nejen do Eastcoast bandy. Podílel se (nejen hraním) na akcích s headlinery světové špičky drumandbassové scény jako jsou The Panacea, Audio, Bad Company, Unknown Error, Dylan, Dean Rodell, Current Value, Corrupt Souls, Counterstrike, BSE, Allied, Blokhe4d, C4C, Chris Renegade, N.phect, Rusher, Jade, Urban Notion, TC, Gein, Prolific, Crossfire, Fresh, Adam F, Sigma, Axiom, Camo & Krooked, Matrix & Futurebound, Masheen, Blokhe4d, Drumsound, .. Po Afghanově odstěhování do Prahy se spolu se Shulcem snaží držet drumandbass v třinecké kotlině při životě, např. pořádáním klubovek Step Inside, punkovek ve všemožných prostorách a také patří k realizačnímu týmu open-air festivalu 3necke KiloWatty. Společně s MoreBeat tvořil Motion Control tým, který dovezl do jablunkovského Southocku taková jména jako Dieselboy, Corrupt Souls, BSE, Gein, C4C, Jade a Urban Notion. Má na starosti společně s Imo-tepem funky brejkové Veczirky v těšínské Dziuple, kde mimo jiné zahrála českokanadská legenda Dj Czech a pomáhá Spamovi s organizováním multižánrových párty Deatmatch a Kontakt. Podílí se i na česko-polském audiovizuálním projektu Podaj Kabel. Dry-rot spolupracuje také s Darcem (rap) a jejich první společná skladba Život měla poměrně slušné ohlasy. Od jara 2010 je členem legendární DvoikyTroiky. Rok 2011 zdá se býti pro Dry-rota zlomovým; hned v lednu mu na legendárním Dylanově labelu Freak Recordings vychází pecka Near Death Experience a hitovka Mindfuck (zatím pouze jako Freak Recordings dubplate) drtí parkety po celém světě. V březnu mu vyšla spolupráce se Spamem (a vlastně jeho první dodělaný song vůbec) názvu Scream na americkém labelu Abducted Record jako součást Neuro Surgery LP, kde se nachází po boku takových producentů, jako jsou např. Diode, Atom či Rico a Scoop. Své fanoušky pravidelně uspokojuje svými Promo mixy a kolekcí setů s názvem Tyramix. Vyzkoušejte jeho porci našlapaného drumandbassu prokládaného četnými mashupy, dubplaty a happy hardcore motivy – při poslechu se nudit rozhodně nebudete!

    Odkazy:
  • http://www.myspace.com/dry-rot
  • http://soundcloud.com/dry-rot

  • Kyanid (CZ)
    Kyanid (CZ)Kyanid, pocházející z legendárního seskupení Dvoika.Troika, se hraní věnuje již něco přes 12 let. Za tuto dobu jistě nasbíral spustu zkušeností které může nyní předávat dál jako "zlomené" poselství těm mladším. Jak jsme již předestřeli pochází z asi u nás nejznámější crew Dvoika.Troika. Tato partička severomoravských umělců byla u zrodu české drumanbassové scény a všichni její členové si zaslouží být vytesáni zlatým písmem jako nestoři českého polámaného beatu a veškerého dění okolo. DJ Kyanid je dnes už jedním z mála aktviních umělců této partičky okolo drumanbassu, většina crew se dnes již věnuje dubstepu, lazytampu, malování atak dále. Tento člověk stál jako hlavní promotér dlouhé roky v pozádí legendárních akcí jako Fatal Massive, Venom a Venom Xtra. Nyní se Kyanid po 2 letech experimentování s electrem, dubstepem a minimal technem opět vrátil k dnb. Jak sám říká : "Opět mě to chytlo, baví a to já žeru". Za jeho dlouhou kariéru si zahrál jak po celé České Republice tak samozřejmě i v zahraníčí jako Slovensku, Polsku, Maďarsku a Rakousku a to po boku takových jmen jako jsou Andy C, Friction, Subfocus, Loxy, Dieselboy, Pendulum, Chase & Status, Shimon, Future Prophecies, Nicky Blackmarket, Audio atd..Dnes v jeho setech můžete zaslechnout poctivý techstep s příměsí oldskulových lahůdek....tak nezbýva říci nic jiného než Njoy a odlétáme!

    Odkazy:
  • http://www.dvoikatroika.cz/crew/kyanid--26/

  • Danny Bright (CZ)Ostravský progressive-house & tech-house DJ, který si za svou relativně krátkou dosavadní kariéru již zahrál na spoustě klubových párties nejen u nás. Mezi ty nejlepší patřily Electronic music party v klubu La Vela, jednom z největších klubů USA na Floridě v Panama City Beach, nebo na Moravě uznávaný festival MAJÁLES VŠB 2009 & 2010 & 2011, vždy jako jeden z headlinerů electronic stage, dále akce jako 10th&11th Anniversary of Fabric (Fabric Ostrava), Red Revolution (Spiz, Katowice), KissMise Open-air (Frydek-Mistek), Connection Open-air (Jesenik), Hi-Fi (Perpetuum Brno) a mnoho dalších. DJe Dannyho Brighta jste na plakátech mohli vidět se jmény jako Chris Liebing(DE) , Rank 1(NL), Kayu&Albert(DE), Stoneface&Terminal(DE), Ronski Speed(DE), Mario Ranieri(AT), Tomy DeClerque(SI), Robert Burian(SK), Michael Burian, Lucca, Laydee Jane, aj. A to v klubech jako La Vela (Panama City Beach, Florida, USA), Roxy (Praha), Fabric (Ostrava), Spiz (Katowice, PL), 7.nebe (Brno), Bar...Vy (Ostrava), Perpetuum (Brno), atd. Také jste ho mohli mnohokrát slyšet v rádio shows jako Hellpárty (Helax 93.7 FM), Kissmánie (Kiss Morava 101.1 FM) a také na několika nejen českých internetových rádiích již zazněly jeho sety. Danny Bright je momentálně residentem jedné z kolébek taneční hudby na Ostravsku, klubu BAR...VY na Stodolní ulici. Jeho sety jsou energické, plné groovů, náhlých změn, ale také melodických pasáží a lineárně se vyvíjí až k aktuálnímu tvrdému soundu. Danny Bright při svém vystoupení často používá looping a externí efektor a díky tomu se jeho vystoupení stává zvukově velmi pestrým.

    Demo: Exclusive Mix For S-O-S Free Fest 2011 by Danny Bright

    Odkazy:
  • http://www.dannybright.eu/

  • Paulo Mewini (SK)1992-1994 První zkušenosti a zájem o elektronickou hudbu. 1994-1999 Začátky djingu - první vystoupení na Horehroní 1999-2003 Pauza - studium na vysoké škole, první kroky v produkci s programy Fast Tracker, Acid, ReBirth... 2003-2005 Úspěšné působení jako resident Dj v klubu Omega (M-Klub) 2006 Zakladatel agentury empemusic.sk, množství tanečních parties a klubových akcí v Brezne, Lučenci... 2006-2007 Djing, promotion pod hlavičkou clubmix.sk spolu s dji: Mola, Ballantines, Kero 2008-2010 Paulo Mewini sa stáva členem bookingu ilovemusic.sk. Mimo djing tu působí jako Line manager, promotér a GFX Support. 2010-2011 Oficiální DJ asociace Elecetro Dance Generation Slovakia a promo aktivity.

    Odkazy:
  • http://www.idj.cz/paulo-mewini/
  • http://soundcloud.com/paulo-mewini

  • W.I.R.E. (CZ)Ondřej Hájek a.k.a. W.I.R.E. je hudebník, DJ a producent elektronické hudby z Ústí nad Orlicí.
    S produkcí tanční hudby začal již na základní škole. V roce 2006 se stěhuje do Brna, kde se setkává s mnoha DJs a hudebníky. Díky spolupráci se zdokonaluje v technice hraní a produkci elektronické hudby. V roce 2008 zakladá s LJ Doxsterem duo Jack&Joker, ve kterém kombinují to nejlepší z tech-house a progressive. Vystupoval na mnoha parties v České Republice, mezi nejvýznamnější patří Octagon, S-O-S Free Fest, Imperium, Midi a Magnett show. Společně s Paulem Rockseekem stojí za několika úspěšnými remixy. Mezi jeho největší úspěchy patří spolupráce s kapelou Support Lesbiens, Lennym Fontanou a Michaelem Hejčem. V současné době plánuje vydat debutové album pod jeho novým projektem Wasted Idiots Rock Everywhere.

    Odkazy:
  • http://soundcloud.com/w_i_r_e

  • Nois (CZ)
    Nois (CZ)Vlastním jménem Zdeněk Okáč se narodil v Brně roku 1987. Od svých 7let hraje na klavír, takže k muzice to neměl nikdy daleko. V roce 2000 se začíná vážně zajímat o taneční hudbu, rok na to se pokouší o první mixy na PC, v roce 2004 poskytuje první rozhovor, pro dnes již zesnulý server extase.cz. Tento moment byl zároveň impulsem k postupnému nákupu DJské techniky.
    Koncem roku 2005 definitivně přechází na gramofony a techno. V září 2006 se přihlásil do soutěže Stanton DJ Contest, kde se mu poda5ilo probojovat se až do finále, ve kterém se umístil na solidním 4. místě a nechal za sebou mnoho zkušenějších borců. V roce 2007 se jeho kalendář začíná plnit akcemi po celé republice, vystupuje např. v klubech jako Fléda či Envelopa, odehraje živý set na pražském rádiu Akropolis, současně pořádá rezidentní party Cold Beats a Rave Records night. Psaním recenzí na techno desky také začíná jeho spolupráce s rave.cz.
    Zásadní zlom přichází v roce 2008, kdy dostává možnost zahrát si na hlavním pódiu největší české techno party Apokalypsa 29 v brněnském Boby centru. Tomuto eventu předchází warm-up v klubu Perpetuum, kde sklízí pochvalu a uznání od samotné DJane Clodagh, které dělal předskokana. Tuto funkci plní i na dalším brněnském warm-upu - tentokrát Carimu Lekebuschi. Od září 2008 je Nois pravidelným hostem Jerryho čtvrtečních mejdanů Hi-Fi, v klubu Perpetuum a stává se součástí line-upů mnoha techno parties po celé republice. V létě 2009 dostává šanci, předvést se na zásadních českých festivalech. Jmenovitě Summer of Love, Pig Fest open-air, Creamfields a Summer Session. Na podzim se znovu představuje na hlavním pódiu party Apokalypsa na brněnském výstavišti tentokrát ve společném setu se Spiriakosem.Od září 2010 přebírá legendární čtvrteční noci Hi - Fi kompletně pod svá křídla, přičemž se snaží sestavovat rozmanité a kvalitní line-upy, ve kterých si každý milovník taneční hudby přijde na své.
    Jeho aktuální techno sound je ovlivněn jmény jako jsou Adam Beyer, The Advent, Industrialyzer, Dustin Zahn, Ian Void, Len Faki, A.Paul, Chris Liebing, Spektre, a další.
    Rozhovor s Noisem v pořadu Frisbee můžete zkouknout zde.

    Odkazy:
  • http://www.idj.cz/nois/

  • Sonja (CZ)
    Sonja (CZ)Sonja se začala intenzivně zajímat o elektronickou hudbu po návratu ze studií na univerzitě v Berlíně. V místních klubech objevila sound, který v Čechách neměla možnost do té doby v takové míře slyšet. Po návratu z Německa se začala pilně učit djskému řemeslu. Její první vystoupení se datují k roku 2008. Od té doby si zahrála na spoustě parties prezentujících současný minimal a tech-house, velmi pozitivní odezvu měl její set na Klika stage festivalu Hradhouse v roce 2009. V pravidelných intervalech Sonja také nahrává své promo sety. Poslechněte si čerstvý květnový promo mix.

    Demo:

    Odkazy:
  • http://www.idj.cz/sonja/

  • DJ Rossignol (CZ)DJ Rossignol pochází z Rychnova nad Kněžnou. Jeho sety se nesou převážně v rytmech Progressive Trance s prvky Upliftu, El. House i House. Prezentuje se svým specifickým stylem hraní a precizní technikou mixu. Vystoupení tohoto DJe jsou energická a dostávají posluchače do toho správného varu. DJskou dráhu Rossignola inicializovaly nejprve menší a soukromé akce, ovšem skutečným startem bylo úspěšné vystoupení na akci Trance In Sunshine po boku jednoho z nežádanějších dj´s v ČR, Michaela C, na jehož základě dostává šanci pořádat vlastní akci s názvem Revolution. V návaznosti na tuto party si můžete každý týden naladit na čtyřech evropských internetových rádiích jeho radioshow, nesoucí název názvem Sound Of Revolution. Jedná se o pořad, který by měl přiblížit posluchačům atmosféru sound party Revolution. Tato dvouhodinovka mixované hudby je složena z nejnověších tracků z Rossignolova bagu. Občas se v pořadu objevují hosté z různých koutů světa, v podobě guestmixů. Hostem této show byla i nejmladší členka S-o-S crew - Nika.

    Odkazy:
  • http://www.djrossignol.com/
  • http://www.idj.cz/rossignol/

  • Ark (CZ)
    Ark (CZ)ArkDj hraje od roku 2003. Po adopci nejrůznějších audio zážitků, nasávaní inspirace (nejen v prostředí taneční elektronické muziky) a několika osobních setkání s djskou a studiovou technikou jej k hraní pohnuly nové zvučné projekty jako Pendulum a přitažlivost volného prostoru na vysluní drum and bassove scény. O rok později se stává jedním ze zakládajících členu hudební frakce projektu Nano.cz – Nanosound, pod jehož hlavičkou vystupuje spolu s ostatními po celé České republice i v zahraničí. Nejčastěji ho potkáte v pražských věhlasných klubech jako je Palac Akropolis, Cross club, Rock Cafe, Roxy, Chapeau Rouge, Bažina a taktéž vedle jeho pravidelných akcí s názvem Jungle Camouflage a Steppin, na které se objevil například po boku světoznámého dje a producenta TCho. V poslechu v poslední době preferuje i hvězdy současné drum..n..bassové scény jako jsou Noisia, Spor, Bad robot, Subfocus, Brookes Brothers, Fresh, Chase & Status, Netsky, Lenzman, ... Od vlivu této vybrané společnosti se částečně odvíjí i jeho styl hraní, ve kterem sám sleduje především zábavu s gradací do euforie za pomoci rychlých mixů a pestrost rytmu i zvuku. V jeho podání se vedle plejády cizorodých prvků setkáte s prakticky celý spektrem stylů drum..n..bassu.

    Odkazy:
  • http://www.myspace.com/arkdj

  • Brothersbass (CZ) Neoto - S Elektronickou hudbou se poprvé setkal ve svých 14 letech, v té době si nejvíce oblíbil orbital. Později se k němu dostal zlomený beat v podání photeka, zvuk a atmosféra ho natolik okouzlili, že se začal zaměřovat pouze na tento styl. Setkání a práce s fruity looops ho postupem času zavedli k djingu. Jako dj začal vystupovat po malých klubech asi kolem roku 2003. O rok později se mu poštěstí a stáva se součástí nově založeného projektu nano.cz – nano sound. Setkat ste se s ním mohli v klubech jako je Styx, Wakata , Matrix, Cross , Rock Cafe ( kde se podílí na pořádání pravidelných akcí s názvem steppin ). Mezi je ho oblíbené věci patří dřívejší produkce full cyclu, dále producenti jako prolix, pendulum, noisia, calyx, spor, g- dub, sub focus, phetsta, clipz... U hraní preferuje svižné dlouhé mixy, jeho sety se pohybují v rozmezí neuro funku a jump upu, občas proložené zajímavou bublaninou.

    Kuang - Ke gramofonům se poprvé postavil někdy kolem roku 2005, z počátku jej okouzlil především neurofunk a tvrdší odnože dnb, ze kterých se postupně přesměroval na jumpup, převážne od jmen jako Original Sin, Hazard, Taxman, Callide, Heist nebo Supreme Being. V setech mu jde hlavně o precizní doubledropy, promyšlené kombinace tracků a nekompromisní týrání subwooferů :)

    Demo: Brothersbass (Neoto & Kuang) - S-o-S Free Fest 2011 promo mix

    Odkazy:
  • http://www.myspace.com/nanosound

  • Morybundus (CZ)Tadeáš Kristián alias Morybundus se dostal do přímého konatktu s djingem již někdy v roce 2003 díky svému bratrovi (dj Petrescu / liquidclub). Ale až v roce 2006 začal naplno působit v Chrastawak s.s. kde za nedlouho převzal zodpovědnost za velkou část pořádaných akcí sound systemu. Proto se na začátku roku 2009 odpojil od Ch.s.s. a založil vlastní projekt "SUN SIDE" kde mnohem více uplatňuje svou kreativitu a aktivní přístup. Na počátku roku 2010 zakládá společně s Misologym netlabel "Sun Side Recordings" a stále víc kooperuje s djem a promotérem Moowerem z bandy Shakal Crew. Morybundus se snaží na své párty přilákat ty nejkvalitnější dje a producenty nejen z Čech.
    Morybundus se vyznačuje Funkovým pojetím nejen mixů ale také selekcí jeho skladeb, on sám tvrdí že má rád barevnost a svěžest ať už se jedná o jakýkoliv styl. V poslední době můžete od Morybunduse čekat i masivní vrnění v podobě Dub Stepu který si znatelně zamiloval a to v kooperaci s parťákem Misologym.

    Odkazy:
  • http://www.idj.cz/morybundus/

  • Gotia (CZ)
    Gotia (CZ)Dj, promotér a guru drumandbasu ze Šternberka. Pokoušet gramofony začal v lednu 2003 a zahrál si po celé České Republice. V roce 2004 a 2005 měl příležitost ukázat své schopnosti dje na festivalu Glastonbury. Je organizátorem již zaběhlých akcí Tankodrum a Bike and water afterparty. V roce 2004 založil Stoned Raiderz crew.

    Odkazy:
  • http://stonedraiderz.cz/